Tagtik

'Echtgenotes brandweerlui kregen onterecht ook al coronaprik'

De commandant van het brandweerkorps van Middelkerke had op vraag van het vaccinatiecentrum in Oostende een lijst opgesteld voor het prioritair vaccineren van mensen die een hoger risico liepen, in dit geval brandweerlui. Het was de bedoeling dat deze mensen die een hoger besmettingsrisico liepen prioritair gevaccineerd konden worden. De brandweercommandant zette echter niet enkel de namen van de brandweerlui op deze lijst, maar ook die van hun echtgenotes.

Deze lijst werd vervolgens overgemaakt aan de preventieadviseur van de gemeente, ook actief brandweerman, en het vaccinatiecentrum. Ook de preventieadviseur maakte deze lijst ongewijzigd en zonder opmerkingen over aan het vaccinatiecentrum.

De verantwoordelijke arts van het vaccinatiecentrum kreeg de lijst te zien en protesteerde meteen tegen de vaccinatie van de echtgenotes van de brandweerlui. Daarop stuurde de brandweer een nieuwe lijst zonder de echtgenotes naar het vaccinatiecentrum. "Maar ondanks het gekende en gecommuniceerde protest van de verantwoordelijke arts hebben de brandweerlui en hun echtgenotes zich toch aangeboden voor vaccinatie en werd een prioritaire vaccinatie bekomen", klinkt het.

Het gemeentebestuur van Middelkerke start dan ook een tuchtprocedure naar de korpsoverste en de preventieadviseur van de gemeente naar aanleiding van de vaccinatiefraude.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren