Tagtik

Extra versoepeling voor studenten net voor de examens

Om zich goed te kunnen voorbereiden op de komende examens heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts besloten dat er zogenaamde 'boostersessies' mogen georganiseerd worden.

Dat zijn digitale of fysieke samenkomsten waar studenten klaargestoomd worden voor de examens en waar ze vragen kunnen stellen. Ook krijgen hogescholen en universiteiten de toelating om rustige studieplekken in te richten voor studenten die elders geen geschikte plek hebben om te blokken. Daarnaast mogen studenten ook met docenten afspreken voor evaluatiemomenten, waar ze in functie van bijvoorbeeld bachelor- of masterproeven feedback kunnen krijgen.

Met deze bescheiden versoepeling wil men in de laatste rechte lijn van het academiejaar zoveel mogelijk tegemoetkomen aan de noden van de studenten. "Zij vragen niet dat alles nu weer omgegooid wordt voor de laatste 2 lesweken, wel dat zij extra kansen krijgen om hun examens goed voor te bereiden en af te leggen", motiveert Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts zijn beslissing.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren