Tagtik

Extra vertraging op Reuzegommer-proces: "Dit is zo pijnlijk"

Maandag moesten achttien Reuzegommers voor de raadkamer in Hasselt verschijnen voor hun betrokkenheid bij de dood van Sanda Dia (20), die in 2018 om het leven kwam tijdens een studentendoop.

De Raadkamer moest maandag uitmaken of de verdachten vervolgd kunnen worden voor het toedienen van schadelijke stoffen, onterende behandeling, onopzettelijke doding en het weigeren van hulpverlening door schuldig verzuim. Om 14.00 uur werden de debatten echter al opnieuw gesloten omdat Joris Van Cauter, de advocaat van één van de 18 Reuzegommers, de wraking van de voorzitter van de Hasseltse raadkamer vroeg. Hierdoor loopt het proces opnieuw vertraging op.

Advocaat Sven Mary, die de familie van het slachtoffer vertegenwoordigt, ziet hierin vooral een zoveelste vertragingsmanoeuvre en een zware slag voor de achtergebleven familie. "Vandaag is alles geprobeerd", zei hij na afloop. "Het had met veel minder pijn gekund. Gerechtigheid komt, dat is de enige zekerheid in dit dossier. Maar dit is zo pijnlijk. Het enige wat we willen is meer menselijkheid", klonk het nog.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren