Tagtik

Fantastische Afrikaanse leerkracht leerde zijn studenten Microsoft Word zonder computer

Richard Appiah Akoto, een leraar uit Ghana, oogst internationale lof omdat hij zijn leerlingen op een heel ongebruikelijke manier Microsoft Word leerde gebruiken. Hij gebruikte immers geen computer!

Drie jaar geleden gingen beelden van de leerkracht die tot in detail screenshots van Microsoft Word op een schoolbord tekende viraal. Het onderwijzen van Word in deze materie is natuurlijk niet ideaal, maar dankzij zijn innovatieve aanpak konden zijn studenten volledig leren hoe ze het softwareprogramma moesten gebruiken. Uiteindelijk trok de methode van Akoto de aandacht van Microsoft, die vervolgens besloot de school financiële en technische ondersteuning te bieden.

“Ik wilde ze leren Microsoft Word te gebruiken. Maar ik had geen computer om ze alles te laten zien. Ik moest mijn best doen”, zegt hij. “Dus besloot ik met krijt te tekenen hoe het scherm eruit ziet op het bord.” Akoto zei ook dat hij monitoren, systeemeenheden en toetsenborden had getekend.

Akoto heeft ongeveer acht jaar les gegeven aan Betenase Municipal Assembly Junior High in Sekyedomase, Ghana. In 2018 besloot hij foto's van zijn Microsoft Word-schetsen op Facebook te plaatsen. Microsoft was zo onder de indruk van het werk van Akoto dat het hem uitnodigde om deel te nemen aan de Microsoft Educator Exchange 2018 in Singapore. Het was de eerste keer dat Akoto Ghana verliet. Hij ontmoette er onderwijsleiders van over de hele wereld ontmoette en hij deelde de uitdagingen van het onderwijssysteem in Ghana met de hele wereld.

Een impressionant staaltje creativiteit en doorzetting!

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MINDSET THERAPY™ (@mindset.therapy)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren