Tagtik

"Geweld van politie tolereren we niet"

Bij de ontruiming van het Ter Kamerenbos naar aanleiding van La Boum 2 zijn afgelopen zaterdag 132 mensen opgepakt. Vijf personen zijn gerechtelijk aangehouden.

Voor de tweede editie van het verboden feest waren meer dan duizend mensen naar het park in Brussel afgezakt. Het kwam tot een kat-en-muisspel tussen de politie en manifestanten, die zich verplaatsten naar de omliggende straten. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) veroordeelt het geweld dat opnieuw gebruikt werd.

"Geweld ten aanzien van politie kan niet, ook disproportioneel geweld van de politie ten aanzien van mensen tolereren we niet. We bekijken alle beelden die op sociale media circuleren en analyseren of de tussenkomst van de politie aangepast was aan de situatie", schrijft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden op Twitter.

Net zoals tijdens de eerste editie van het verboden festival circuleren filmpjes op social media waarin te zien is hoe de politie de manifestanten aanvalt en hoe de manifestanten de instructies van de agenten negeren en zelf ook voor agressief gedrag kiezen. Op één filmpje is zelfs te zien hoe onder meer een man bewusteloos raakt door de straal van een waterkanon.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren