Tagtik

Gooit COVID roet in het eten op de Spelen?

Het COVID-19-virus steekt de voorbije weken feller de kop op en kan een belangrijke rol gaan spelen op de Olympische Spelen die deze week van start gaan in Parijs.

Tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk wapenden wielrenners zich al met mondkapjes om niet besmet te raken met het coronavirus dat opnieuw feller woedt. Ook op de Olympische Spelen van Parijs (van vrijdag 26 jul 2024 tot zondag 11 augustus 2024) kan het virus van zich laten spreken. Overal ter wereld wordt een stijging van het aantal besmettingen genoteerd.

In trainingsfaciliteiten waar atleten zich voorbereiden op de Spelen werden al gevallen van een besmetting met het coronavirus opgemerkt. Zo raakte al bekend dat vijf speelsters van het waterpoloteam uit Australië besmet raakten met het virus en in isolatie werden geplaatst. Uit het Franse kamp kwam al het nieuws over een besmetting bij in het judo-, het voetbal- en het atletiekteam.

Parijs wordt de eerste Olympische Spelen sinds de Zomerspelen van Tokio in 2021 en de Winterspelen van Peking in 2022 werden gehouden in COVID-bubbels met strenge testprotocollen.

(Fausto by Tagtik/Illustration picture: Solen Feyissa on Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren