Tagtik

Grootouders tiener die gezin uitmoordde: "Zullen onze kleinzoon nooit in de steek laten"

Een jongen van 17 heeft afgelopen weekend een gruweldaad gepleegd na afloop van een verjaardagsfeestje in het Noord-Italiaanse Paderno Dugnano, nabij Milaan. 

Hij verwittigde zelf de politie en na enkele valse verklaringen, biechtte hij zijn horrordaad uiteindelijk op: hij had zijn broertje (12) doodgestoken, maar ook zijn vader (51) en moeder (48). De feiten gebeurden slechts enkele uren nadat de verjaardag van de papa thuis was gevierd. Hij deelde maar liefst 68 messteken uit en vermoordde zo zijn broertje en ouders.

In de gevangenis gaf hij al snel aan dat hij graag zijn grootouders wilde zien. Die zeiden meteen na de feiten dat ze “medeleven” voelden voor hun kleinzoon. Zijn grootvader langs moeders kant heeft nu aan de advocaat van de jongen bevestigd dat ze hem “ondanks de pijn” niet zullen laten vallen. “Wij zullen onze kleinzoon nooit in de steek laten”, vertelde hij aan meester Amedeo Rizza.

“Ondanks de pijn van het verlies van zijn dochter en zijn andere kleinzoon en het feit dat hij niet kan verklaren wat er is gebeurd, wil de grootvader net als de rest van de familie nauw contact houden”, aldus de advocaat.

Maar ook zijn familie begrijpt niet wat de jongeman bezield heeft. “Ze kunnen er geen verklaring voor geven, maar herhalen allemaal dat ze hem ondanks de drie gruwelijke sterfgevallen niet laten vallen”, gaat hij verder. “Ze willen begrijpen wat zijn problemen zijn en ze willen hem helpen.”

(SR for Tagtik/Source: Corriere della Sera - Rai News/Illustration picture: Soragrit Wonga for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren