Tagtik

Journalisten vinden gevreesde huurmoordenares des duivels dankzij selfies

In september 2019 probeerde de Amerikaanse Aimee Betro winkeleigenaar Sikander Ali dood te schieten in Acocks Green, een buitenwijk van de Britse stad Birmingham. 

Ze had haar gezicht verborgen achter een hidjab en richtte haar vuurwapen op Skiander Ali en haalde de trekker over. Maar het pistool blokkeerde. In de daaropvolgende nacht werden nog eens drie kogels afgevuurd op zijn woning. Twee dagen na de poging tot moordaanslag reisde Aimee Betro terug naar de VS. Sindsdien zat de politie achter haar aan, maar zonder succes. De professionele huurmoordenares wist zich steeds te verbergen. Tot enkele gedreven journalisten selfies van de vrouw analyseerden en haar verblijfplaats achterhaalden. Dat bracht het onderzoek in een ongeziene stroomversnelling.

Op basis van details op de achtergrond van foto’s en selfies die ze op sociale media had gepost, achterhaalden journalisten van de Britse krant Daily Mail enkele dagen geleden dat Betro op de vlucht was geslagen naar Armenië. Ze zou zich volgens hen bevinden in de hoofdstad Jerevan. Ze werkte er blijkbaar online en verliet maar zelden haar schuilplaats. En net daar werd ze vorige week in de boeien geslagen.

Haar opdrachtgevers zitten intussen ook al achter de tralies.

(SR for Tagtik/Picture: Facebook Aimee Betro)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren