Tagtik

KMI waarschuwt voor onweersbuien

Donderdagnamiddag en tijdens de avond verwachten we opnieuw onweersbuien in vele streken van het land. Lokaal kan dit gepaard gaan met intense regenval, windstoten en wat hagel.

Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af en kan er hier en daar een bui vallen. In de loop van de dag kunnen er op verschillende plaatsen in het binnenland (en vooral dan in het centrum en het oosten van het land) opnieuw onweersbuien ontstaan, lokaal met kans op intense regenval, windstoten en wat hagel. In de kuststreek blijft het grotendeels droog. Maxima rond 19 of 20 graden aan zee, 21 tot 24 graden in de Ardennen en 24 tot 27 graden elders. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest of uit veranderlijke richtingen. Aan zee waait de wind uit westzuidwest tot westnoordwest. Dat meldt het KMI.

Vanavond vallen er over het oosten en eventueel ook nog over het centrum enkele onweerachtige buien. In de loop van de nacht neemt de kans op buien af, al kan er links of rechts nog een bui vallen. Op verschillende plaatsen kan nevel of mist gevormd worden. Minima van 13 tot 17 graden bij een veranderlijke wind die zwak wordt.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren