Tagtik

Koppel vermoord door dakloze (34) die ze in huis haalden

Dinsdagavond werden kunstenaar Paul (63) en zijn ex-partner Muriel (55) vermoord door een dakloze man die ze al jarenlang onderdak gaven. De dader gaf zichzelf enkele uren na de feiten aan bij de politie.

De feiten vonden plaats in een woning in de Henri Hollevoetlaan in Molenbeek. Beide slachtoffers blijken met een scherp voorwerp om het leven te zijn gebracht. Het was de buurman die de gruwelijke ontdekking deed. De hulpdiensten kwamen nog massaal ter plekke, maar er kon geen hulp meer baten.

De 34-jarige Mohamed R. stapte later op de avond naar de politie en bekende de feiten. Hij woonde al jaren bij het koppel en toen ze uiteen gingen, bleef hij bij de vrouw wonen. 

Het mogelijke motief van R. is nog onduidelijk. Het parket stelt dat de feiten zich “in de relationele sfeer” hebben afgespeeld.

De dader werd jaren geleden van de straat gehaald door het Belgische koppel. Mohamed R. was toen illegaal in België en dakloos. Ze gaven hem onderdak, voedsel en kledij.

Het parket van Brussel bevestigt de arrestatie van de 34-jarige verdachte en stelt dat het een onderzoeksrechter gevorderd heeft voor doodslag.

(SR for Tagtik/Illustration: Donald Tong for Pexels)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren