Tagtik

Krijgen Oekraïense vluchtelingen weldra onderdak in villa van Poetin?

Mensenrechtenactivisten zijn in de zuidwestelijke Franse kustplaats Biarritz een villa binnengedrongen die eigendom zou zijn van de familie van de Russische president Vladimir Poetin.

In een video die op Youtube werd gepost is te zien hoe een man zwaait met een Oekraïense vlag vanop het balkon van de villa met uitzicht op de Golf van Biskaje.

Er was niemand aanwezig in de villa toen de krakers er binnendrongen. Het pand staat sinds 2012 op naam van Kirill Shamalov, een steenrijke Rus die een tijdlang was getrouwd met Poetins dochter Yekaterina.

De bezetting is een gerichte protestactie tegen de oorlog in Oekraïne, vertelt Pierre Haffner aan de onafhankelijke Russische nieuwswebsite 'The Insider'. Het plan is om wat hij “Poetins paleis” noemt, te laten gebruiken door Oekraïense vluchtelingen. Een andere activist, de uit Rusland verbannen Vladimir Osechkin, schrijft op Facebook dat er al een officieel verzoek is ingediend bij de gemeente Biarritz om vluchtelingenopvang in het pand toe te staan. “Tientallen mensen passen in het huis”, aldus Osechkin. “Het luxueuze leven van de Poetin familie en zijn kennissen zal tot een logisch einde komen. Er moet een prijs worden betaald voor de oorlogsmisdaden en misdaden van het regime”, klinkt het.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Youtube)

Ook dit kan u interesseren