Tagtik

Kwart Belgen deze zomer op vakantie in Wallonië?

In gezinnen wordt op dit moment enkel nog over het volgende gesproken: hoe organiseer je in godsnaam de vakantie deze zomer terwijl het reizen in Europa en naar verder gelegen bestemmingen meer dan waarschijnlijk sterk beperkt of zelfs onmogelijk zal zijn?

Op vraag van minister Valérie de De Bue (MR), die de Waalse toerismesector wil steunen en de komende vakantierush wil voorbereiden, wordt in een studie onderzocht hoe de Belgen hun vakantie komende zomer willen spenderen. Vakantie in eigen land? Opteren voor minder exotische maar meer realistische bestemmingen? Kiezen voor een 'veiligere' bestemming? Lokale horeca steunen? De minister gaf de opdracht om bij 3.011 Belgen te polsen naar hun vakantieplannen voor deze zomer.

Vóór de gezondheidscrisis droomden de Belgen eerlijk gezegd niet echt meteen van Wallonië als vakantiebestemming. Amper 8% van de reizigers hadden een trip naar Wallonië gepland, geeft de peiling aan, die verder ook bevestigt dat Zuid-Europa opnieuw een populaire bestemming leek voor de meerderheid van de ondervraagde Belgen.

In tussentijd is er echter duidelijk iets veranderd tussen degenen die besloten niet te vertrekken (53%), ervan overtuigd zijn dat de epidemie (55%) en de quarantaine (50%) komende zomer nog steeds van kracht zullen zijn. Het is dat ook geen verrassing dat veiligheid als één van de belangrijkste factoren aangehaald wordt bij het bepalen van de bestemming. (60%).

Er zijn natuurlijk mensen die ervan dromen komende zomer naar het buitenland te trekken, als de situatie het tenminste toelaat. Frankrijk en Nederland blijven de twee favoriete bestemmingen in de steekproef, Wallonië wordt genoemd door 27% van de ondervraagde Belgen. De meerderheid van de ondervraagde vakantiegangers is zelfs bereid hun plannen aan te passen "om de toeristische sector in eigen land te ondersteunen".

(LpR and Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren