Tagtik

Man op straat bekent op tv moord op moeder: Italië in shock

De uitzending van de talkshow ‘Pomeriggio5’ op maandagmiddag op de Italiaanse televisie zorgt voor hevige reacties. 

Verslaggever Fabio Giuffrida zakte immers af naar Spezzano di Fiorano in de regio Emilia Romagna naar aanleiding van een moord die er gepleegd was. Maar toen gebeurde iets onverwachts.

De verslaggever had in eerste instantie niet door dat de dader plots voor zijn micro voor een interview stond. De vijftigjarige Lorenzo Carbone bekende bij de journalist plots dat hij zijn moeder had gewurgd. 

Dader Carbone was zwaar overstuur toen hij de feiten voor de camera bekende. Hij zei dat zijn moeder met dementie kampte en dat hij “het niet langer kon verdragen”. “Ik heb haar gewurgd. Ik weet niet waarom ik dat deed. Af en toe maakte ze me boos, omdat ze zichzelf bleef herhalen.” Na de moord vluchtte de vijftiger naar de nabijgelegen stad Pavullo, waarna hij later terugkeerde naar het huis dat hij met zijn moeder deelde. 

Ook de politie zag het interview en was sinds zondag al op zoek naar Lorenzo Carbone. Dat ze er meteen een live getuigenis zouden bijkrijgen, hadden de agenten waarschijnlijk niet verwacht. 

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Photo by KAL VISUALS on Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren