Tagtik

Meisje (3) sterft na verwijderen amandelen

Het was slechts een routine-operatie zonder enig gevaar, benadrukten de dokters, maar een peuter is in het zuiden van Perth (Australië) wel overleden 9 dagen na het verwijderen van haar amandelen.

Het meisje kreeg na de operatie hoge koorts en kon niet meer gered worden. 

Omdat ze vaak keelontstekingen kreeg, zoals veel kinderen, adviseerden de dokters om haar amandelen te verwijderen. Dat is immers een routine-operatie onder lichte verdoving en na een nachtje in het ziekenhuis mocht ze alweer naar huis. Maar dan ging het grondig fout.

Ze kreeg hoge koorts en haar ouders brachten haar meteen naar de spoeddienst. Daar moest ze volgens haar mama maar liefst 4 uur wachten alvorens ze een dokter te zien kreeg. Kritieke uren die voorbij gingen. Het meisje werd onderzocht, maar weer naar huis gestuurd, waarna haar gezondheidstoestand alleen maar verslechterde. Ze begon bloed op te hoesten, waarna ze opnieuw in het ziekenhuis belandde. Ze werd in een kunstmatige coma gebracht om beter te herstellen. Maar haar toestand verslechterde zienderogen en hersenscans lieten zien dat Aliyah geen hersenactiviteit meer had. Die nacht overleed ze, negen dagen na haar 'routine-operatie'.

(FVDV for Tagtik/Source: The West Australian/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren