Tagtik

Na de dood blijft het lichaam bewegen… nog zeker een jaar lang!

Met nog maar een paar weken te gaan voor Halloween doet een verontrustende wetenschappelijke ontdekking de rillingen over de rug lopen.

In Australië deed een groep onderzoekers van het AFTER-instituut (Australian Facility for Taphonomic Experimental Research), die de ontbinding van lijken wilden analyseren, enkele jaren terug een verrassende ontdekking: tot een jaar na de dood blijft iemands lichaam "leven"... of tenminste bewegen, zo meldde ABC News.

Alyson Wilson, een criminologisch onderzoekster aan de Central Queensland University, die de onderzoeksgroep leidde, legt uit: "We hebben ontdekt dat de armen aanzienlijk bewogen".

Voor het onderzoek werd speciaal een instituut gecreëerd dat bekend staat als de "Human Body Farm".  Zeventien maanden lang observeerden de wetenschappers om de dertig minuten het ontbindingsproces van de lichamen van 70 overleden mensen. Het viel hen op dat de arm van een overledene, die naast het lichaam lag, zich van de romp had verwijderd. De beweging zou het gevolg kunnen zijn van het krimpen en samentrekken van de ligamenten.

Deze onthutsende ontdekking is erg belangrijk voor de forensische politie en medische onderzoekers. Het zou kunnen helpen bij het oplossen van misdaden of het onderzoek van rampen en ook een licht kunnen werpen op de oorzaken van bepaalde sterfgevallen. 

(PP with JaG/Source: abc.net.au/Illustration picture: Pixabay)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren