Tagtik

Netwerk Duurzame Mobiliteit: "Schaf salariswagen af"

Voor het Netwerk Duurzame Mobiliteit kan de salariswagen maar beter worden afgeschaft. Volgens de koepelorganisatie van mobiliteitsverenigingen kan in de plaats daarvan beter aan elke Belg 400 euro worden gegeven waarmee mensen bijvoorbeeld een abonnement op De Lijn kunnen aanschaffen.

"We willen dat mensen minder kilometers afleggen met de auto en meer gebruikmaken van alternatieven, zoals de fiets of het openbaar vervoer", zo meldt Miguel Vertriest, beleidsmedewerker van Netwerk Duurzame Mobiliteit, bij Belga. Zolang iemand over een salariswagen beschikt, zal die niet nadenken over andere manieren om zich te verplaatsen, zo klinkt het.

Voor de verkiezingen van volgend jaar wil het Netwerk drie punten op de agenda plaatsen: de realisatie van een sluitend en kwalitatief fietsroutenetwerk en het verhogen van het aanbod van openbaar vervoer en gedeelde mobiliteit, een slimme kilometerheffing en een een nabijheidsbudget van 400 euro voor iedereen met het schrappen van de voordelen van de salariswagen.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad, duurzame-mobiliteit.be/memorandum-2024/ Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren