Tagtik

Nieuwe zoekactie naar Jürgen Conings stopgezet: "Dreiging niet weg, maar geen reden tot paniek"

Leger en politie hebben zondag een nieuwe zoekactie naar terreurverdachte Jürgen Conings gehouden in het Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg. De dolgedraaide militair werd ook afgelopen weekend niet aangetroffen.

Intussen is Conings al bijna twee weken op de vlucht, nadat hij zware oorlogswapens had meegenomen uit de kazerne van Leopoldsburg.

Net zoals zaterdagavond werd ook zondag niets meegedeeld over enig resultaat van de zoekactie, enkel dat Conings niet werd gevonden.

Minister van Binnenlandse Zaken Verlinden geeft toe dat ze sneller op duidelijkheid had gehoopt. "Het onderzoek loopt voort", zegt ze in De zevende dag. "Op basis van de informatie die wordt ingewonnen, worden bepaalde onderzoeksdaden gesteld. Dat is goed, want er zijn geen signalen dat de dreiging weg is. Hij blijft voortvluchtig."

Minister Verlinden benadrukt dat de veiligheidsdiensten "al het nodige doen om zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben". "Er is geen reden om te panikeren", onderlijnt ze, "maar we willen wel weten waar die man zich bevindt. De dreigingen die hij heeft geuit zijn niet min."

(Skwadra by Tagtik/Source: De Zevende Dag/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren