Tagtik

NMBS start met reservatie voor treinen naar de kust

Deze zomer zullen dagjes- en andere toeristen een plaatsje kunnen reserveren op een trein richting de kust. In het eerste weekend van juni komt er een testweekend van deze 'Kust-Express'.

Het zal gaan om twintig treinen per dag, tien heen en tien terug. De treinen vertrekken vanuit Antwerpen-Centraal, Brussel-Zuid, Gent-Sint-Pieters en Luik-Guillemins en rijden zonder tussenstop naar Blankenberge, De Panne, Knokke en Oostende.

Met de reservaties wil de NMBS voorkomen dat er bij goed weer overvolle perrons en treinen te zien zijn, zoals dat vorig jaar het geval was.

Deze treinen komen boven op het normale aanbod van de NMBS. "De reizigers zullen dus altijd de keuze hebben tussen een trein zonder reservatie die stopt in verschillende stations en een trein met reservatie die rechtstreeks rijdt", zo schrijft de NMBS in een persbericht.

"Treinreizigers kunnen vanaf 27 mei via de NMBS-website reserveren voor deze treinen. Een reservatie is nodig bovenop het normale treinticket en kost 1 euro per persoon en per rit", zo klinkt het nog.

(Fausto by Tagtik/Source: NMBS/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren