Tagtik

Nog hele week aprilse grillen

Tussen een depressie boven Scandinavië enerzijds en een nieuwe zich uitdiepende Atlantische depressiekern die koers zet naar Schotland anderzijds bevindt ons land zich tot woensdag ten zuiden van een frontale zone in een brede warme sector. Ons weer wordt daardoor door een strakke westelijke tot zuidwestelijke stroming die zachte en vochtige oceanische lucht over ons land aanvoert. Woensdagnamiddag trekt het koufront uiteindelijk vanaf de kust door het land. Donderdag en vrijdag volgen nog meer storingen vanaf het westen. Dat meldt het KMI.

Dinsdag is het overwegend zwaarbewolkt en grijs met perioden van regen of motregen. In de namiddag wordt het vanuit het westen droger met tegen de avond mogelijk enkele schuchtere opklaringen. Het wordt vrij zacht met maxima van 8 graden in de Hoge Venen tot 13 of 14 graden in Vlaanderen. De westenwind waait in het binnenland matig en aan zee meestal vrij krachtig met rukwinden tot 50 km/h.

Dinsdagavond en volgende nacht blijft het overwegend droog met mogelijk enkele schaarse opklaringen. De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 8 à 9 graden in het centrum. De matige en aan zee vrij krachtige wind krimpt naar het zuidwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren