Tagtik

"Opgelet: nog geen feest in ziekenhuizen"

De druk op de ziekenhuizen begint af te nemen en met 491 coronapatiënten op de afdelingen intensieve zorg van de Belgische ziekenhuizen duiken we onder de grens die bepaald werd om vanaf 9 juni nieuwe versoepelingen mogelijk te maken.

De bevolking slaakt een zucht van verlichting, maar in de ziekenhuizen blijft men voorzichtig: de druk op ICU is dan wel weg, maar er wacht nog een grote inhaalbeweging want veel ingrepen werden uitgesteld.

"Nee, wij zijn nog niet aan het feest", zo zegt intensivist Geert Meyfroidt van het UZ Leuven bij Het Nieuwsblad. "Maar dat moet ook niet, hé. Voor heel zieke mensen zorgen, is ons werk. En dat op zich is niet te belastend. Belastend is wel: overspoeld worden, en dat werk niet op een goede manier kunnen doen. Gelukkig lijkt het erop dat we dat stilaan wel weer kunnen doen."

De intensivist is hoopvol, maar maant toch nog altijd aan tot voorzichtigheid: "Er zullen nog altijd mensen zijn die tot hun grote verbazing op intensieve belanden. Vijftigers, of veertigers zelfs, met wat overgewicht of een nogal hoge bloeddruk. Zo zijn er veel, hé."

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren