Tagtik

Partner Conings ging door hel: opgepakt als verdachte

Dat de partner van de overleden militair Jürgen Conings de afgelopen weken door een hel is gegaan, wordt vandaag pijnlijk duidelijk. Afgelopen vrijdag werd de vrouw nog opgepakt en verhoord. Dat gebeurde niet als getuige, maar als verdachte. Ze werd op de rooster gelegd over de plannen van Conings en of ze wist waar hij uithing. 

Ze heeft daarbij alles ontkend en telkens hetzelfde herhaald wat ze bij eerdere verhoren ook al deed. Zaterdag werd ze voorgeleid bij de onderzoeksrechter die haar niet in verdenking stelde en gewoon vrijliet. Ook haar gsm die in beslag werd genomen, kreeg ze gewoon terug.

Haar advocaat betreurt dat het verhoor nu in de pers is gelekt. "Ik betreur dat ten zeerste.", zegt Bert Partoens. "Ze heeft hier totaal niets mee te maken en ziet er enorm van af. Tegelijk heeft ze begrip voor het werk van justitie, en verleent ze haar medewerking. Ze kon nooit enige bijdrage geleverd hebben aan het verhaal van Jürgen, want ze was absoluut niet op de hoogte van zijn plannen.", klinkt het. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga)

Ook dit kan u interesseren