Tagtik

Piepjonge dader verkracht rolschaatsende vrouw (27) op publieke plek

Een vrouw van 27 werd vorige week donderdag in het Belgische Herentals het slachtoffer van een bruute aanval en gewelddadige verkrachting. De dader kon opgespoord worden en het blijkt te gaan om een jongeman van slechts 17 jaar oud.

De verkrachting vond plaats in het struikgewas langs het kanaal Herentals-Bocholt, net naast een populair wandel- en fietspad langs het water. 

Een voorbijganger hoorde geluiden in de berm en ging kijken, daar trof hij de jonge dader aan op het 27-jarige slachtoffer. De tiener zette het op een lopen en het slachtoffer bleef in shock en zwaar bebloed achter. Zij was aan het rolschaatsen toen de 17-jarige dader haar aanviel.  De getuige heeft onmiddellijk de hulpdiensten verwittigd.

De jongeman N. bleek te wonen in een sociale wijk vlak bij de plaats waar hij de vrouw overviel. Het gaat om een jongen van 17 van Nigeriaanse afkomst, die volgens zijn moeder met een drankprobleem kampt. Twee jaar geleden sloeg de jongen ook al eens twee vrouwen neer in zijn straat en daarvoor wordt hij nu nog gevolgd door de jeugdrechter.

De jongeman is opgesloten in de gesloten instelling van Everberg. De dader zal op 30 augustus voor de jeugdrechter verschijnen. Hij wordt volgende maand al 18, waardoor het mogelijk is dat hij als volwassene zal berecht worden voor zijn gruwelijke daden. 

(SR for Tagtik/Source: Nieuwsblad/Illustration picture: Photo by River Fx on Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren