Tagtik

Steek die paraplu niet te ver weg

Dinsdagochtend is er veel bewolking met wat buitjes vanaf de Franse grens. Later komen er ook opklaringen, die afwisselen met wolkenvelden en buien. Lokaal is een wat fellere bui mogelijk, eventueel zelfs met een donderslag. De maxima liggen tussen 15 of 16 graden in Hoog-België en 20 of lokaal 21 graden in Laag-België. De zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest ruimt naar het westen en wordt meestal matig. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond en -nacht neemt de buienneiging af. Maar in het tweede deel van de nacht verschijnen er meer wolken en tegen de ochtend regent het in het westen van het land. De minima liggen tussen 9 en 14 graden. De wind wordt op de meeste plaatsen zwak uit het zuiden.

Woensdag trekt een actieve regenzone van west naar oost over het land. Het is dus zwaarbewolkt met soms matige regen. Vanaf het westen wordt het droger met opklaringen. Maar er kunnen ook nog pittige buien tot ontwikkeling komen, met kans op onweer. De maxima liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 20 of 21 graden in het westen van het land. De wind waait matig uit het zuiden, maar draait bij de passage van de regenzone naar het zuidwesten tot het westen. Vooral in het westen van het land kan hij daarbij toenemen naar matig tot vrij krachtig.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren