Tagtik

Tiener die gezin doodstak spreekt: “Ik weet niet hoeveel steken ik mijn broer heb gegeven, het waren er veel”

Een jongen van 17 heeft afgelopen weekend een gruweldaad gepleegd na afloop van een verjaardagsfeestje in het Noord-Italiaanse Paderno Dugnano, nabij Milaan. In de eerste verhoren met de politie deelt de jonge dader gruwelijke details.

Hij verwittigde zelf de politie en na enkele valse verklaringen, biechtte hij zijn horrordaad uiteindelijk op: hij had zijn broertje (12) doodgestoken, maar ook zijn vader (51) en moeder (48). De feiten gebeurden slechts enkele uren nadat de verjaardag van de papa thuis was gevierd. Hij deelde maar liefst 68 messteken uit en vermoordde zo zijn broertje en ouders.

“Toen ik het mes in mijn hand had, begon ik eraan. En toen ik eenmaal bezig was, had ik het gevoel dat ik niet meer kon stoppen, of het zou alleen maar erger geweest zijn”, vertelde hij in een nieuw verhoor, dat een paar uur duurde. “Ik weet niet meer hoeveel steken ik mijn broer heb gegeven, het waren er veel.”

De jongen vertelde aan de speurders dat niemand hem begreep en dat hij zich overal “een vreemde” voelde. Hij dacht dat het zou helpen als hij “vrij was” van zijn ouders en broertje, door wie hij zich “verstikt” voelde.

(FVDV for Tagtik/Source: Corriere della Sera - Rai News/Illustration picture: Patrick Hendry for Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren