Tagtik

Tienerbroers plegen gruwelijke daad van zinloos geweld in Limburg

De 21-jarige Simon D. uit het Limburgse Pelt ligt in het ziekenhuis met een schedelbreuk en een hersenbloeding. Samen met zijn vriend werd hij zaterdagnacht op het fietspad tussen Achel en Neerpelt van zijn fiets geslagen.

Simon had net het einde van de examens gevierd en ging daarom feestvieren op het Openluchtbal in Achel. Op de terugweg naar huis ging het echter gruwelijk mis. Twee tienerbroers reden met hun motorfiets gevaarlijk snel en dicht bij Simon en zijn kameraad, waarna er wat heen en weer werd geroepen. De twee jongens op de bromfietsen reden verder, maar besloten om op een onverlicht stuk Simon en zijn vriend op te wachten. De tienerbroers klopten hen beide van hun fiets en deelden hen enkele rake klappen uit, waarna ze er vliegensvlug vandoor gingen met hun bromfiets. Beide jongens waren bewusteloos. De 21-jarige Simon liep een schedelbreuk en hersenbloeding op, zijn kameraad Alexander raakte slechts lichtgewond. Woensdag verbleef Simon nog altijd op de afdeling intensieve zorgen.

De politie HANO kon vrij snel na de feiten twee verdachten arresteren. Zij kwamen in het vizier nadat getuigen hun brommer konden beschrijven. Het gaat om twee broers van 17 en 18. De oudste van de twee werd aangehouden. Zijn jongere broer kreeg voorwaarden opgelegd.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad - De Standaard - TVL/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren