Tagtik

Vallen onze zomerse plannen al meteen in het water?

Het is dit weekend droog en warm. Het kwik stijgt tegen woensdag zelfs lokaal tot 24 graden. Het signaal voor velen onder ons om de komende dagen een terrasje te doen of die barbecue van stal te halen. Geniet ervan want vanaf woensdag liggen regenwolken al opnieuw op de loer.

Zaterdagavond verdwijnen de stapelwolken snel zodat het vrijwel helder wordt. Tijdens het tweede deel van de nacht kunnen er vooral over het noordelijk deel van het land en in de Ardense valleien lokale mistbanken en/of lage wolken gevormd worden. De minima liggen tussen 3 en 6 graden in de Ardennen en tussen 6 en 9 graden elders. De wind is zwak tot soms matig uit oost tot noordoost. Dat meldt het KMI.

Zondag is er eerst kans op lokaal ochtendgrijs, vooral dan over het noorden. Daarna wordt het overal zonnig met in de namiddag enkele stapelwolken in het binnenland. Het wordt 1 à 2 graden warmer met maxima van 16 tot 18 graden in de Ardennen, 18 of 19 graden aan de kust tot plaatselijk 22 graden elders. Er waait een matige oosten- tot noordoostenwind. In de namiddag draait de wind aan zee naar het noorden tot het noordoosten en hij wordt daar dan soms vrij krachtig met pieken tot 50 km/u. Zondagavond is het snel overal helder. Zondagnacht blijft het wolkenloos met naar de ochtend toe kans op wat nevel. We halen minima van 5 tot 8 graden in de Ardennen en van 8 tot 12 graden elders. De wind is zwak tot soms matig uit oost tot noordoost.

Maandag is het eerst zonnig. In de loop van de dag verschijnen er wolkenvelden vanuit het oosten. De maxima schommelen van 18 à 19 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 23 à 24 graden in de Kempen. De oostenwind is eerst zwak en later matig. Aan zee krimpt de matige wind van oost naar noordoost.

Dinsdag wordt een zonnige en opnieuw een behoorlijk warme dag met maxima van 19 graden aan de kust en in de Hoge Venen tot 24 graden in het centrum. De zwakke oosten- tot zuidoostenwind waait in de loop van de dag matig.

Woensdag is het eerst nog zonnig, maar wellicht neemt de bewolking vanuit het zuiden geleidelijk toe. In de loop van de namiddag of mogelijk pas 's avonds vergroot de kans op regen of buien, eventueel met onweerachtig karakter. Het is warm bij maxima van 21 tot 26 graden. De meestal matige wind ruimt naar zuidoost naar zuid.

Donderdag wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele buien. Het is minder warm bij maxima van 17 tot 21 graden. Er waait een matige wind uit west tot zuidwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren