Tagtik

Van Quickenborne wil foto's Conings van Duitse website

Minister van Justitie Van Quickenborne wil dat de beelden van Jürgen Conings die geplaatst werden op de website van de Duitse tabloid Bild van de website worden verwijderd.

De beelden zouden zijn genomen door de jager die het stoffelijk overschot van de voortvluchtige militair vond, maar die ontkent dat. Tegen de jager is wel al een onderzoek gestart wegens schending van het recht op privacy en wegens inbreuken op het recht op afbeelding.

Minister Van Quickenborne uitte maandag al zijn afgrijzen over het publiceren van de beelden. "Buitenlandse krant deelt beelden van overleden Conings. Dank aan Belgische media om dit niet te verspreiden. Zulke beelden nemen/verspreiden is verwerpelijk", zo tweette hij.

In dezelfde tweet kondigde hij ook al aan dat hij lijkschennis strafbaar wil maken. "Momenteel is lijkschennis nog niet strafbaar volgens onze wet. Lijkschennis wil zeggen het ongewenst nemen van beelden, foto's of filmbeelden, van een lijk. Grafschennis is momenteel wel al strafbaar", zo verklaarde Van Quickenborne dinsdagochtend in 'De Ochtend' op Radio 1.

Volgens de minister zet het gerecht nu ook stappen om in overleg met Duitsland te proberen de foto's van de website te laten halen.

(Fausto by Tagtik/Source: Twitter, Radio 1/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren