Tagtik

Van Ranst daagt aanhangers Jürgen Conings uit in groep op Telegram

"Niveau nihil, maar ja, wat hadden we verwacht van een groepje terroristenondersteunders (sic)". Deze opvallende reactie stuurde de ondergedoken viroloog Marc Van Ranst in de nacht van dinsdag op woensdag naar de aanhangers van de voortvluchtige militair Jürgen Conings via berichtenapp Telegram.

Marc Van Ranst maakte zich deze week zelf lid van de Telegram-groep 'Als 1 man achter Jürgen'. Het chatkanaal is een van de vele plaatsen op sociale media waar aanhangers van de voortvluchtige militair Jürgen Conings met elkaar communiceren en acties organiseren. Van Ranst bleek er duidelijk niet welkom te zijn. "Je moet maar lef hebben", klinkt het bij een van de leden. "Ophoepelen", schrijft iemand anders. Enkele minuten later reageert Marc Van Ranst zelf: "Ik dacht eens te komen scouten om te kijken welke creativiteit er hier opborrelt. Ik moet zeggen, ik ben teleurgesteld." Even later volgen er nog twee berichten: "Veel schrijffouten!!" en "Niveau nihil, maar ja, wat hadden we verwacht van een groepje terroristenondersteunders (sic)", schreef de viroloog, waarna hij de groep niet veel later verliet.

Intussen beseft Van Ranst dat het misschien niet zo'n goed idee was om zich online in de Telegram-groep tot de aanhangers van Jürgen Conings te richten. "Dat was niet slim", klinkt het donderdag in een korte reactie.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter Marc Van Ranst)

Ook dit kan u interesseren