Tagtik

Van Ranst: "Dat tienduizenden Conings steunden, blijft nazinderen"

Sinds zondagavond slaapt Marc Van Ranst opnieuw in zijn eigen bed: nu Jürgen Conings dood is teruggevonden, hebben de viroloog en zijn gezin hun safehouse mogen verlaten.

Bij de viroloog heerst opluchting, maar zondagmiddag liet hij via Twitter ook meteen zijn medeleven weten aan de familie en vrienden van de voortvluchtige militair.

Bij De Standaard verklaarde Van Ranst wat hem wellicht nog het meeste zal bijblijven van de vijf weken die hij doorbracht in een safehouse: "Dat er tienduizenden mensen achter iemand stonden die van plan was om mij te vermoorden, dat blijft nazinderen. Dat zal ik mij altijd meer herinneren dan Jürgen Conings zelf."

"Wat me misschien het meest gaat bijblijven, is dat er dus echt mensen bestaan die Jürgen Conings steunen in zijn bedreigingen. Mensen die écht vinden dat die man groot gelijk heeft dat hij mij wil vermoorden", zo klinkt de viroloog bij Het Laatste Nieuws. "En die vinden dat dan ook nog eens heel normaal dat ze die steun onder hun eigen naam aan de buitenwereld kenbaar maken. Dat alles is voor mij veel moeilijker te begrijpen dan het feit dat iemands stoppen doorslaan."

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard, HLN/Picture: Twitter Marc Van Ranst)

Ook dit kan u interesseren