Tagtik

Van Ranst: "Ik voel me niet geïntimideerd"

De zoektocht naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings gaat nog altijd voort en dus is viroloog Marc Van Ranst, een van de doelwitten van Conings, nog altijd ondergebracht in een safehouse.

Eerder deze week kon 'De Wereld van Sofie', het programma op Radio 1, wel met hem mailen. In zijn mail verklaart Van Ranst niet verbaasd te zijn over wat hem nu overkomt.

"Het is veel gemakkelijker om er een viroloog uit te pikken dan een politieker, want die hebben zich in het begin allemaal weggestoken", aldus Van Ranst. "Bij alle grote rampen in de geschiedenis zie je hetzelfde fenomeen: ze pikken er één zondebok uit, en bij deze pandemie ben ik dat.

"Vooral het feit dat ik een linkse mening heb, werkt als een rode lap op een stier, en al zeker voor mensen die extreemrechts zijn", zo schreef hij nog.

De viroloog vindt zijn situatie in het safehouse erger voor zijn gezin dan voor zichzelf: "Persoonlijk kan ik echt wel abstractie maken van deze situatie, dus nee, ik voel me niet in het minst geïntimideerd."

(Fausto by Tagtik/Source: Radio 1/Picture: Twitter Marc Van Ranst)

Ook dit kan u interesseren