Tagtik

Vanaf zondag echt zomerweer

We hebben er dit jaar lang op moeten wachten, maar na een overwegend regenachtige week, wordt het vanaf zondag echt wel warmer en droger.

Zaterdag klimmen de temperaturen al tot 20 graden in het centrum en in het oosten
Zaterdag start de dag met brede opklaringen. Geleidelijk ontstaan er meer wolken, maar het blijft overwegend droog. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Ardennen en 20 graden in het centrum. De wind waait eerst zwak, matig aan zee, uit oostelijke richtingen, maar wordt in de loop van de dag matig over het hele land en krimpt naar het noordoosten. Zaterdagavond en -nacht wordt het helder tot lichtbewolkt. Tijdens het tweede deel van de nacht kunnen er lage wolkenvelden, of zelfs nevel of mist gevormd worden, vooral dan in het noorden van het land. De minima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 10 graden aan zee. De wind is eerst zwak tot matig uit noordnoordoost, maar wordt overwegend zwak uit noordoost. Aan zee blijft de wind matig waaien.

Zondag tot 22 graden
Zondag wordt het zonnig met in de loop van de dag vorming van enkele stapelwolken, vooral in het zuiden van het land. Aan zee zorgt een aanlandige wind voor koelte. De maxima schommelen daar, net als op de Ardense toppen, rond 16 graden. Elders halen we maxima tot 21 of 22 graden. In het binnenland waait de wind overwegend zwak uit het oosten tot noordoosten. Aan zee staat er een zwakke tot matige wind uit het noordnoordoosten.

Temperaturen stijgen vlot tot 26 graden
Maandag krijgen we hetzelfde weerbeeld, met 's ochtends helder weer en in de loop van de namiddag vorming van stapelwolken. Het blijft droog. De maxima schommelen tussen 18 graden op het strand en op de Ardense toppen tot 22 à 23 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten. Aan zee krimpt ze in de loop van de namiddag een beetje naar het noordnoordoosten.
Dinsdag houdt het zonnige en droge weer aan. Het wordt nog een graadje warmer met maxima tussen 19 en 24 graden. De wind waait meestal zwak uit het oosten tot zuidoosten. Woensdag wordt het vrij zonnig met in de loop van de namiddag enkele stapelwolken. Het blijft droog. Maxima tussen 20 en 25 graden bij een zwakke tot matige wind uit oostelijke richtingen. Donderdag blijft het vrij warm. Vanuit Frankrijk zou wat onstabielere lucht ons land kunnen bereiken. De kans op een bui is vooralsnog beperkt. Maxima tussen 21 en 26 graden.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren