Tagtik

Verenigd Koninkrijk: 75 procent meer besmettingen in 1 week

In het Verenigd Koninkrijk is het aantal besmettingen met het coronavirus in 1 week tijd gestegen met 75 procent. Boosdoener is de besmettelijkere Indiase variant. Het is de sterkste groei in besmettingen in het VK sinds september vorig jaar.

De Britse regering is niet van plan om de grote versoepelingen van 21 juni terug te draaien, zo meldt de Britse krant The Times. Bronnen van de krant meldden dat de stijging in besmettingen verwacht was en dat er dus niet moet worden afgeweken van de bestaande plannen.

De stijging mag verbazend worden genoemd omdat het VK heel snel ging met zijn vaccinatiecampagne. In Engeland heeft al driekwart van de volwassen een eerste prik met een coronavaccin gekregen, de helft al twee prikken. Momenteel worden vooral jonge mensen die nog niet beschermd zijn, besmet.

Bij Belgische experten heerst de vrees dat in de zomermaanden, wanneer meer zal worden gereisd en Britse toeristen in contact komen met Belgische toeristen, de Indiase variant ook dominanter zal worden in België en voor een opflakkering zal zorgen.

(Fausto by Tagtik/Source: The Times, De Standaard, De Tijd/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren