Tagtik

Verenigde Staten zinken verder weg in waanzin

Er worden munitieautomaten geïnstalleerd in supermarkten in het zuiden van de Verenigde Staten, in Oklahoma, Texas en Alabama. Deze automaten worden aangedreven door AI (kunstmatige intelligentie). 

In deze staten is het immers toegestaan om munitie te kopen vanaf 18 jaar, voor alle schoudervuurwapens: geweren en jachtgeweren. 

De beroemde Automated Ammo Retail Machine (AARM) is vrij eenvoudig te gebruiken: je gaat voor de machine staan en voert je ID in. Gezichtsherkenningssoftware analyseert vervolgens het gezicht van de koper en identificeert of hij of zij oud genoeg is om munitie te bezitten. 

Het bedrijf achter de machines, American Rounds, zegt: "Onze intelligente geautomatiseerde munitieautomaten hebben ingebouwde AI-technologie, scanmogelijkheden voor identiteitskaarten en gezichtsherkenningssoftware". Zo meldt BFMTV. 

Natuurlijk is niet iedereen blij met deze evolutie. Hoewel gezichtsherkenning een goede zaak is, hebben sommigen kritiek geuit op de locatie van de automaten (in kruidenierswinkels, waar kinderen kunnen komen en gaan) en het gebrek aan 'menselijk' toezicht. De machine zou namelijk geen enkele voorgeschiedenis van kopers detecteren. 

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: BFMTV - Francetvinfo/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren