Tagtik

Viroloog Van Ranst al 3 weken ondergedoken: "Ik loop twee keer per dag. De muren op, en af."

Sinds de politie en het leger met man en macht op zoek zijn naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings is viroloog Marc Van Ranst, een van zijn doelwitten, met zijn gezin ondergedoken in een safehouse. Intussen is de viroloog al ruim drie weken samen met zijn gezin ondergedoken.

Sinds dinsdag 18 mei leven Marc Van Ranst, zijn echtgenote en hun zoon in een safehouse op een geheime locatie in ons land. Een comité volgt de situatie sindsdien dag na dag op en vervolgens wordt er beslist wat er met hen moet gebeuren. "Maar als ik zo de kranten en tv volg, dan zit er niet veel evolutie in het dossier. Dus wij wachten af", zegt Van Ranst in Het Nieuwsblad. "Plezant is het niet, dat het zo lang aansleept", aldus Van Ranst, die meteen relativeert: "Maar je moet er ook geen drama van maken. Er zijn mensen die het veel erger hebben. En mensen die op een boorplatform leven, zijn vaak nog veel langer van huis. Of denk aan mensen in een klooster, voor zover die er nog zijn."

De druk op zijn gezin is niet aangenaam, benadrukt de viroloog. "Ik vind het vooral vervelend voor mijn zoon Milo", aldus Van Ranst. "Voor zo’n jongen van 12 jaar, de hele tijd binnen zitten: dat is verre van evident. Straks beginnen ook de examens. Maar ook daar zal een oplossing voor gevonden worden."

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Twitter Marc Van Ranst)

Ook dit kan u interesseren