Tagtik

Volgt Conings klopjacht op tv?

De politie en het leger blijven op zoek naar Jürgen Conings, de voortvluchtige militair en terreurverdachte. Speurders lijken er steeds meer rekening mee te houden dat hij ergens onderdak heeft gekregen.

Die hypothese blijkt uit de huiszoekingen die afgelopen weekend plaatsvonden bij mensen uit zijn familie, zijn kennissenkringen en mensen met hetzelfde gedachtegoed. Ook de mededeling die het federaal parket zondagavond deed via een live-uitzending bij VTM en bij de VRT, past in die hypothese.

"Tot nu toe zijn er geen slachtoffers gevallen en er werd geen geweld gebruikt, en dat is een zeer goede zaak. Wij roepen de bevolking op om sereen te blijven om dit samen tot een goed einde te brengen. Aan Jürgen Conings vragen wij om contact op te nemen met iemand die hij vertrouwt", zo luidde de mededeling van federaal procureur Frédéric Van Leeuw zondagavond.

Door Conings rechtstreeks aan te spreken lijkt het parket aan te geven dat de terreurverdachte zich wel ergens verborgen houdt, maar toch het nieuws over de klopjacht op hem kan volgen.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN, VRT NWS/Picture: Federale politie)

Ook dit kan u interesseren