Tagtik

We blijven puffen: deze week nog snikheet

Het blijft deze week bijzonder warm in ons land. Donderdag, vrijdag en zaterdag is er wel een grote kans op onweer.

Dinsdag blijft het vrij warm maar hangt er meer bewolking. Zeer lokaal kan er wat gedrup vallen. De maxima schommelen rond 20 graden aan zee en kunnen in het binnenland nog klimmen tot 28 graden. In het binnenland waait de wind zwak of plaatselijk matig en aan zee matig uit het noorden tot noordoosten. In de nacht naar woensdag blijft het droog en wordt het lichtbewolkt. De minima liggen tussen 9 en 17 graden. De wind zwakt af en draait daarbij naar het oosten tot zuidoosten.

Woensdag wordt het opnieuw vrij zonnig. Tegen het einde van de namiddag en 's avonds is er een kleine kans op een lokaal warmte-onweer. Het wordt warm met maxima van rond 31 graden in het centrum van het land. Aan zee zorgt een zeebries voor verkoeling in de namiddag. De wind is zwak uit zuidelijke en later uit veranderlijke richtingen.

Donderdag hangen er vrij veel hoge en middelhoge wolkenvelden en kunnen er lokaal enkele (onweers)buien tot ontwikkeling komen. Het is nog zwoel met maxima rond 30 graden in het centrum. Aan zee wordt het zo'n 27 graden en zorgt een zeebries in de namiddag voor wat afkoeling.

Vrijdag hangen er veel wolken en vallen er verspreid over het land enkele felle buien, lokaal met onweer. Het wordt nog zo'n 26 graden in het centrum. In het westen en zeker aan zee koelt het af in de loop van de namiddag.

Zaterdag verloopt wisselend bewolkt met vooral in de namiddag en avond kans op hier en daar een (onweers)bui. Met 23 graden in het centrum is het opnieuw wat koeler.

Zondag lijkt op de meeste plaatsen droog te verlopen met af en toe wat zon. Het wordt zo'n 22 graden in het centrum.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren