Tagtik

Murray: “Een genoegen om tegenover LeBron James te staan”

Jamal Murray, die een beslissende rol speelde in de kwalificatiezege van de Denver Nuggets op de Los Angeles Lakers in de eerste ronde van de NBA play-offs, sprak na afloop over zijn bewondering voor LeBron James, zijn tegenstander in deze serie.

Jamal Murray, na het uitschakelen van LeBron James in de play-offs: “Ik weet niet waar ik moet beginnen. Ik weet nog dat ik als kind tegen Orlando speelde. Hij zat bij Cleveland, ik droeg zijn shirt. Mijn kapper is de beste vriend van mijn vader en hij gaf me een shirt voor mijn verjaardag. Ik zocht een moment waarop ik het kon dragen en ik herinner me dat ik het shirt droeg toen hij tegen Orlando speelde en hij een schot nam met nog een seconde te gaan. Ik weet nog dat ik tegen mijn vader zei, ik was een klein kind, dus ik wist niet veel, en ik dacht: ‘Ze gaan echt niet winnen, echt niet’. Ik weet nog dat hij de bal ving en gooide, en ik weet nog dat ik buiten adem was, alsof ik net een stomp in mijn maag had gekregen, ik wist niet hoe ik moest reageren.“

“Hij is al heel lang een van mijn favoriete spelers. Het is een plezier om tegen hem te spelen. Hij zet je aan het denken tijdens de wedstrijd. Hij domineert altijd fysiek, maar hij zet je ook aan het denken over het spel en de passes. Zijn timing is uitstekend. Bovendien is hij erg atletisch. Ik weet het niet… je kent LeBron, het is een plezier om tegen hem te spelen en het is ook een plezier om ervoor te gaan en te winnen. Maar ja, hij blokte me een paar keer, ik denk dat ik een paar lay-ups over hem heen deed en ik dacht: “Ga door, ga door! Hij counterde me ook met een lay-up en een dunk in een van de wedstrijden. Het was leuk om dat heen-en-weergedoe te hebben met een van de beste spelers.”

(Antoine Ronté/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren