Tagtik

Nadal: “Ik ben onvoorspelbaarder”

Nadat hij Pedro Cachin in ruim drie uur tijd met 6-1, 6-7 [5], 6-3 had verslagen, maakte Rafael Nadal geen geheim van zijn onzekerheid over het niveau dat hij dinsdag in de ronde van 16 kan halen tegen de Tsjech Jiri Lehecka.

“Na meer dan drie uur tegen Pedro Cachin, maak je je zorgen of je de volgende dag weer kunt spelen?

Zo werkt het toernooi. Ik moet een manier vinden om meerdere dagen achter elkaar te spelen en toch competitief te blijven. Ik weet niet of ik daar al ben. Laten we kijken wat er morgen (dinsdag, nvdr) gebeurt. Maar ik ga het proberen. Ik ga doen wat ik moet doen om er klaar voor te zijn. Dus ik maak me helemaal geen zorgen. Ik ben gewoon blij dat ik morgen weer op de baan kan staan.

Is de lange wedstrijd van vandaag een goed teken, met de French Open nog maar een maand verwijderd?

Het is positief, ik heb niet het gevoel dat er iets mis is met mijn lichaam, maar ik moet tot morgen wachten om 100% eerlijk te zijn. Ik heb niet hetzelfde negatieve gevoel als in Brisbane (in januari, nvdr.), waar ik iets voelde tijdens mijn wedstrijd tegen Jordan Thompson (de MRI toonde een klein scheurtje, nvdr.). Maar niemand weet hoe ik morgenochtend wakker word. Ik zeg dit niet om mezelf te beschermen. Ik spreek vanuit mijn hart en zeg precies wat ik op dit moment voel.

Je hebt vorige week met Jiri Lehecka getraind. Heb je aan de vooravond van je wedstrijd bij de laatste 16 het gevoel dat je niveau anders is dan een paar dagen geleden?

Ik hoop het, want vorige week verloor ik (glimlacht). Maar ik weet het niet. Ik kan niet voorspellen op welk niveau ik morgen zal zijn. Ik ben onvoorspelbaarder dan vroeger. Vroeger was ik niet zo’n onvoorspelbare speler. Ik was heel consistent wat betreft mijn emoties en mijn tennisniveau. Ik word elke dag beter, maar ik ben nog steeds min of meer stabiel, toch?

(Julien Reboullet/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren