Tagtik

Sinner “zeer teleurgesteld en verrast” door beroep WADA

Na zijn kwalificatie voor de kwartfinales in Peking reageerde de Italiaan op het recente beroep van het World Anti-Doping Agency (WADA) in de dopingzaak tegen hem.

Jannik Sinner werd zaterdag tijdens zijn persconferentie na de wedstrijd (overwinning met 3-6, 6-2, 6-3 op Roman Safiullin bij de laatste 16) gevraagd naar het beroep van het World Anti-Doping Agency (WADA). HIj reageerde in Peking als volgt: “Ik ben natuurlijk erg teleurgesteld en eerlijk gezegd ook verrast door dit beroep, want we hebben drie hoorzittingen gehad. Alle drie de hoorzittingen waren erg positief voor mij. Weet je, ik had het niet verwacht. Ik hoorde een paar dagen geleden dat ze in beroep zouden gaan en dat het vandaag officieel zou worden, dus… Maar ja, het is een verrassing, want we praten nog steeds over hetzelfde. Misschien willen ze gewoon zeker weten dat alles op zijn plaats valt. Ja, ik ben gewoon verrast dat ze in beroep zijn gegaan.”

Ter herinnering: het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) kondigde zaterdag aan dat het beroep had aangetekend bij het Arbitragehof voor de Sport (CAS) tegen de beslissing van het onafhankelijke tribunaal om Jannik Sinner, die in maart twee keer positief testte op closterbol, vrij te spreken. Het WADA vraagt om een schorsing van één tot twee jaar.

(Julien Reboullet/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren