Tagtik

Acht maanden gevangenisstraf voor racistische beledigingen

Spaanse rechtbanken hebben een man veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf voor het online uiten van racistische beledigingen over Vinicius Junior en Antonio Rüdiger op het forum van een sportkrant, zo maakte Real Madrid woensdag bekend.

Real Madrid liet woensdag in een verklaring weten dat de Spaanse rechtbank een man schuldig had bevonden aan “het gebruik van verschillende pseudoniemen op het forum van de digitale editie van de krant Marca” voor racistische aanvallen en beledigingen aan het adres van Vinicius Junior en Antonio Rüdiger.

“De rechter veroordeelde hem tot acht maanden gevangenisstraf en verbood hem 20 maanden deel te nemen aan het forum“, voegde de Madrileense club toe. Real meldde nog dat de man niet naar de gevangenis zal moeten op voorwaarde dat hij ”een programma volgt over gelijkheid en de strijd tegen discriminatie“.

Volgens de Madrileense club is dit de tweede strafrechtelijke veroordeling voor racistische beledigingen aan het adres van Real-spelers. Op 10 juni werden drie Valencia-fans veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf voor het uiten van racistische beledigingen in het stadion van hun club in mei 2023. Die beledigingen waren ook al gericht tegen de Braziliaanse spits Vinicius Junior en veroorzaakten een golf van internationale verontwaardiging.

(Charlotte Sirieys/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren