Tagtik

België-Israël wordt niet gespeeld op Belgische bodem

Een maand nadat de stad Brussel weigerde de Nations League-wedstrijd tussen België en Israël te organiseren, heeft de Belgische voetbalbond dinsdag bevestigd dat de wedstrijd niet op Belgische bodem zal plaatsvinden.

België zal Israël niet ontvangen op de openingsdag van de Nations League op 6 september. De Belgische voetbalbond bevestigde dit dinsdag in een persbericht. De wedstrijd vindt dus waarschijnlijk plaats in het buitenland, in Hongarije om precies te zijn.

Op 19 juni maakte de stad Brussel bekend dat de Belgische hoofdstad de Israëlische nationale ploeg niet wilde ontvangen in het Koning Boudewijnstadion, omdat ze de organisatie ervan “onmogelijk” achtte. Onmiddellijk daarna zei de Israëlische federatie dat ze de wedstrijd in België wilde spelen. De Belgen organiseerden vervolgens een raadpleging om uit te zoeken welke stad de wedstrijd zou kunnen organiseren, maar geen enkele stad meldde zich.

Als gevolg daarvan moest de Belgische federatie dinsdag accepteren dat de wedstrijd niet op Belgische bodem zal plaatsvinden. België en Israël zitten in een groep met ook nog Italië en Frankrijk.

(Valentin Maio-Borny/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren