Tagtik

Dortmund heeft iets in petto voor Dembélé

Ousmane Dembélé, nu vleugelspeler bij PSG, verliet Borussia Dortmund bijna zeven jaar geleden nadat hij weigerde te trainen. De fans van de Duitse club hebben iets voor hem in petto.

Ousmane Dembélé staat voor het eerst sinds zijn tumultueuze vertrek bij Borussia Dortmund in augustus 2017 weer op het veld van het Signal Iduna Park. Na een topseizoen, waarin hij een spectaculair en complementair duo vormde met Pierre-Emerick Aubameyang, besloot de Fransman om de Schwarz-Gelben de rug toe te keren na slechts zijn eerste seizoen in Duitsland.

De voormalige speler van Rennes, topscorer met 10 goals en 21 assists in alle competities, wilde koste wat het kost naar Barcelona. Hij baarde zelfs opzien door tijdens de voorbereiding op het seizoen 2017-2018 niet op de trainingen te verschijnen om zijn transfer naar Catalonië af te dwingen. Uiteindelijk kreeg hij wat hij wou.

Hij werd voor 135 miljoen euro (inclusief bonussen) verkocht aan Barça, maar stelde de Borussen wel in staat om de grootste verkoop in hun geschiedenis te realiseren. ”Het is waar dat het, terugkijkend, een frustrerende episode was,” herinnert Hans-Joachim Watzke, algemeen directeur van Borussia, die over een paar dagen het stokje zal overdragen aan Lars Ricken, zich. ”Vooral omdat Ousmane een prachtig seizoen had gedraaid met een aantal topprestaties en de harten van onze fans had veroverd voordat hij alles onnodig verpestte.”

Voor Matthias Sammer, de speciale adviseur van BvB voor de afgelopen zes jaar en de belangrijkste consultant van Prime Video in Duitsland, “was zijn gedrag absoluut onaanvaardbaar. Een contract niet accepteren is helemaal verkeerd. Zijn houding was een ramp. Ik was geschokt, vooral omdat we een gunstigere oplossing hadden kunnen vinden om zijn vertrek te voorkomen.”

De fans hebben het hem niet vergeven

Sokratis Papastathopoulos, de Griekse verdediger van Betis Sevilla die tussen 2013 en 2018 voor Borussia speelde, vindt dat de grootste fout van de Fransman was “dat hij zichzelf belangrijker vond dan de club. Borussia is een instituut dat zichzelf respecteert en waar elke speler voor moet buigen. Hij begreep dat niet.“ Woensdagavond is de gele muur van plan om zijn voormalige favoriet te verwelkomen op een manier die hij zich voor de rest van zijn leven zal herinneren. Niet dat dat genoeg zal zijn om de Franse international (26 jaar, 42 caps, 5 goals), die momenteel in uitstekende vorm is, van zijn stuk te brengen.

(Alexis Menuge/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren