Tagtik

Klopp wijst baan als bondscoach VS af

Na zijn vertrek bij Liverpool kreeg Jürgen Klopp de baan van bondscoach van de Verenigde Staten aangeboden, maar volgens de New York Times heeft hij die job afgeslagen.

De recente aankondiging van het ontslag van Gregg Berhalter, die de Verenigde Staten naar het WK 2026 op eigen bodem zou leiden (het toernooi wordt gezamenlijk georganiseerd door Canada en Mexico), kwam woensdag als een verrassing. De beslissing kwam na de voortijdige uitschakeling van het Amerikaanse nationale team op de Copa America en leek vooral een weerspiegeling van de prestaties van het team. Maar het lijkt erop dat deze beslissing ook deel uitmaakt van een groter project.

Volgens de New York Times heeft de Amerikaanse voetbalbond (USSF) contact opgenomen met Jürgen Klopp om hem de vacante post van coach aan te bieden. De voormalige coach van Liverpool zou het aanbod hebben afgeslagen omdat hij na negen jaar aan het roer te hebben gestaan van de Reds (2015-2024) een pauze wilde inlassen. Maar volgens het dagblad, dat zich beroept op een aantal bronnen dicht bij de zaak, heeft deze weigering de Amerikaanse voetbalbond niet afgeschrikt: de 57-jarige Duitse coach blijft de prioriteit voor de USSF.

(Hugues Sionis/L'Equipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren