Tagtik

Mourinho: “Als een Engelse club die onderaan staat een coach nodig heeft…”

Nadat hij door Clément Turpin van het veld was gestuurd omdat hij om een penalty had gevraagd in het 1-1-gelijkspel in de Europa League tegen Manchester United, gebruikte Fenerbahçe-coach José Mourinho ironie om de beslissing van de Franse scheidsrechter aan de kaak te stellen.

José Mourinho (coach van Fenerbahçe, na het 1-1 gelijkspel tegen Manchester United): “De scheidsrechter zei iets ongelooflijks tegen me. Hij vertelde me dat hij tegelijkertijd de actie in het strafschopgebied en mijn gedrag op de zijlijn kon zien. Met 160 km/u heeft hij één oog op de penaltysituatie en één oog op de bank en mijn gedrag. Daarom is hij een van de beste scheidsrechters ter wereld (ironisch).

Ik denk dat het beste wat ik kan doen als ik Fenerbahçe verlaat is naar een club gaan die niet in UEFA-competities speelt. Dus als een Engelse club onderaan in het klassement over twee jaar een coach nodig heeft, ben ik bereid om te vertrekken. En meer wil ik niet zeggen (over mijn rode kaart). Ik wil het over de wedstrijd hebben. We speelden absoluut fantastisch tegen een team, in theorie, van een hoger niveau. We hebben fantastisch gespeeld.

(Cédric Gerrier/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren