Tagtik

Rubiales ontkent alle onregelmatigheden bij de rechtbank

Luis Rubiales, de voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond die werd beschuldigd in de “gedwongen kus”-affaire met Jennifer Hermoso, werd maandag ondervraagd door een rechtbank in Madrid. Hij ontkende dat hij op een onregelmatige manier geld had ontvangen tijdens zijn ambtstermijn.

Luis Rubiales, die ontslag nam als voorzitter van de Spaanse voetbalbond in de nasleep van de “gedwongen kus”-affaire met Jennifer Hermoso na de WK-finale van 2023, ontkende maandag dat hij tijdens zijn ambtstermijn tussen 2018 en 2023 iets verkeerds heeft gedaan.

Hermoso werd maandag ondervraagd door de rechtbank in Majadahonda, aan de rand van Madrid, in het kader van een onderzoek naar corruptie aan het hoofd van de RFEF. Ten overstaan van de aanwezige media hield hij vol onschuldig te zijn: “Er is nooit geld ontvangen op een onregelmatige manier, noch zijn er onregelmatige aanbestedingen geweest. En ik ben ervan overtuigd dat gerechtigheid zal geschieden”.

De voormalige nummer 1 van RFEF heeft zichzelf verdedigd tegen beschuldigingen van corruptie in verband met de verplaatsing van de Spaanse Supercup naar Saoedi-Arabië en de renovatie van het stadion van Sevilla. Hij verzekerde de rechter die het onderzoek leidde dat hij “alle vragen had beantwoord”.

De zaak van vermeende onregelmatige contracten was voor de Spaanse regering aanleiding om de RFEF onder toezicht te plaatsen, wat de toorn van de FIFA en UEFA opriep.

(Redactie/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren