Tagtik

Ten Hag: “Het commentaar van de media is een schande”

Geërgerd door de artikelen in verschillende media na de nipte 3-3 overwinning (4-2 na strafschoppen) van Manchester United op Coventry in de bekerfinale, was Erik ten Hag erg boos in een persconferentie aan de vooravond van de wedstrijd van Manchester United tegen Sheffield United.

“Manchester ziet eruit als Championship-team” op Sky, “Manchester United vernederd tegen Coventry” in The Telegraph, “Manchester United ontsnapt aan vernedering” in The Independent… De Britse media waren niet vriendelijk voor de Red Devils nadat ze zondag de finale van de FA Cup hadden bereikt na strafschoppen (3-3; 4-2 op strafschoppen) tegen Coventry, een club uit de Championship, de tweede klasse van Engeland.

Deze opmerkingen vielen niet in goede aarde bij hun coach, Erik ten Hag, die erg ontdaan was op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sheffield United (woensdag, 21.00 uur). “Ik begrijp de reacties helemaal niet. Jullie maakten er een grote zaak van en stelden de vraag ‘is het een schande? Nee, jullie reactie was beschamend”, reageert de voormalig Ajax Amsterdam-trainer.

Volgens hem “verdiende” Manchester United hun kwalificatie, ook al “verloor de ploeg twintig minuten de controle over de situatie”. “We hadden veel geluk aan het einde, dat is duidelijk”, gaf hij toe en voegde er nog aan toe: “We hebben de finale bereikt en dat is een geweldige prestatie. Twee keer in twee jaar is geweldig.“

Het commentaar van de media is een schande”, besloot Erik ten Hag, zichtbaar boos op de journalisten.

(Redactie/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren