Tagtik

Vinicius voor 1 miljard euro naar Saudi-Arabië?

De Braziliaanse spits heeft naar verluidt een bod van meer dan 1 miljard euro ontvangen van Saudi-Arabië om Real Madrid te verlaten.

Vinicius Jr zou open staan voor een bod van meer dan 1 miljard euro uit Saoedi-Arabië. Volgens Reuters is de Braziliaanse spits benaderd door ambtenaren van het Saudische Public Investment Fund (PIF) om te informeren naar zijn interesse in een contract bij de Saudi Pro League (SPL), met een vijfjarig contract ter waarde van ongeveer € 200 miljoen per vast seizoen, plus bonussen.

Hoewel er nog geen officieel aanbod is gedaan, zou de 24-jarige het idee niet hebben afgewezen en de SPL toestemming hebben gegeven om Real Madrid te benaderen.  Vinicius en zijn vertegenwoordigers zouden van mening dat een dergelijk aanbod zorgvuldig bestudeerd moet worden.

Florentino Perez zegt nee

De Spaanse media AS meldde dat Real Madrid-voorzitter, Florentino Pérez, alvast nee heeft gezegd tegen een dergelijk aanbod. Hij wees erop dat de Braziliaan een clausule van 1 miljard euro in zijn contract heeft staan. AS en een ander mediakanaal, Relevo, voegden eraan toe dat er een veel hoger bod dan de 222 miljoen euro van Neymar in voorbereiding was door Al-Ahli, de club die Vinicius wil aantrekken.

(Charlotte Sirieys/L'Equipe via Tagtik/Pic: picture alliance / Anadolu | Mustafa Yalcin

Ook dit kan u interesseren