Tagtik

Xavi Simons: “Mijn toekomst? Heb ik geen stress om"

Xavi Simons, met een eerste assist voor Nederland tegen Oostenrijk op dinsdagavond (2-3), benadrukt dat hij zich geen zorgen maakt over zijn toekomst op clubniveau, ook al wordt hij op 1 juli weer speler van PSG.

Ondanks zijn eerste succesvolle assist voor Nederland, waardoor Cody Gakpo voor de eerste keer gelijk kon maken, verloor Oranje. Nu hij veroordeeld is tot de derde plaats in Groep D, maakt hij zich meer zorgen over de voortgang van zijn Oranje op het EK dan over zijn toekomst op clubniveau. De Nederlandse international (21, 16 caps en één doelpunt) is dit seizoen uitgeleend aan RB Leipzig (GER) en wordt op 1 juli weer speler van Paris-SG. Maar er is geen garantie dat hij blijft. De onzekerheid over zijn toekomst zit hem niet dwars. In het Frans, daarna in het Spaans, bevestigde de meertalige Simons het kort.

“Wat is er mis met dit Nederlands elftal?“
We begonnen niet intens genoeg aan de wedstrijd tegen Oostenrijk. We verloren een aantal duels. Morgen kijken we naar de wedstrijd om te zien wat er is gebeurd. We moeten goed nadenken na deze nederlaag en samen praten over wat er fout ging om deze situatie te keren. Maar we hebben ons nog steeds geplaatst voor de laatste 16.

“Had je verwacht dat jullie slechts als derde zouden eindigen in deze groepsfase?“
Het zal nu moeilijker voor ons worden op dit EK. Maar een wedstrijd duurt negentig minuten. We moeten onze hoofden niet laten hangen. We moeten beter worden. Ons team heeft geweldige spelers. Er is geen reden waarom we het samen niet goed kunnen doen.

“Heb je een voorkeur voor je volgende tegenstander: Duitsland of Spanje?“
Er zijn veel goede teams op dit EK. Als het Spanje wordt, zou ik ze zelf niet gekozen hebben. En ik weet zeker dat zij (de Spanjaarden) ook niet voor ons zouden kiezen. Het respect tussen ons is wederzijds. We zullen zien wat er vanaf nu gebeurt.

“Hoe zie je je toekomst op clubniveau?“
Mijn toekomst? Daar stress ik niet om. Ik ben momenteel bij de nationale ploeg. We zullen het zien na het EK.

(Bernard Leeuwen/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren