Tagtik

Zij pakken de dubbel EK-Champions League

Na de winst van Spanje zondag tegen Engeland met 2-1 in de finale van EURO 2024, zijn Dani Carvajal, Joselu en Nacho toegetreden tot de club van spelers die in hetzelfde jaar de dubbel EK en de Europese Champions League hebben behaald.

In 1964 werd Luis Suarez de eerste speler die de dubbel won door de Europa Cup voor clubkampioenen te winnen met Inter Milaan en het EK met Spanje.

Ronald Koeman won in 1988 de Europacup met PSV. Een paar weken later werd hij Europees kampioen met Nederland, samen met vier van zijn Eindhovense partners: Hans van Breukelen, Berry van Aerle, Gerald Vanenburg en Wim Kieft.

Christian Karembeu en Nicolas Anelka waren ploegmaats bij Real Madrid tijdens het 8e succes van de club in de Champions League, en wonnen het EK 2000 met het Franse nationale team.

Juan Mata en Fernando Torres beleefden een perfecte zomer in 2012. Na het winnen van de Champions League met Chelsea tegen Bayern, maakten de twee Spanjaarden deel uit van La Roja dat Italië versloeg in de EK finale.

Cristiano Ronaldo en Pepe, onafscheidelijk bij Real Madrid en met Portugal, behaalden de Champions League-EK dubbel in 2016 ten koste van Atlético Madrid en Frankrijk.

In strijd met Mikel Oyarzabal versloegen Jorginho en Emerson eerst Manchester City in de finale van de Champions League van 2021, voordat ze met Italië het EK wonnen door van Engeland te winnen. Jorginho werd 3e in de Ballon d’Or van dat jaar.

Dani Carvajal opende de score in de finale van de Champions League tegen Dortmund in 2024 en sluit zich nu dus aan bij de club van Champions League- en EK-winnaars van datzelfde jaar, samen met zijn Real Madrid-collega’s Nacho en Joselu.

(Nelson Thomas/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren