Tagtik

Albert: "Opletten voor berusting bij Wout"

In de strijd tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert staat het ondertussen 8-0. In de negen wedstrijden waarin de Nederlander aan de start verscheen, kwam hij acht keer als eerste over de streep. Van Aert kon nog geen zege pakken. Voor Niels Albert, de ploegleider van de wereldkampioen, is de conclusie duidelijk: Mathieu is beter en Wout is minder goed dan vorig jaar.

Mathieu werkte afgelopen zomer vooral aan zijn explosiviteit op de mountainbikefiets, Wout aan zijn uithoudingsvermogen op zijn tijdritfiets, met het oog op het voorjaar. "Als daar dan het gevolg van zou zijn dat hij nu iets minder explosief is, dan moet hij daar kunnen mee leven. Maar of we daardoor afstevenen op een saaie winter? Neen!", zo klinkt het toch nog strijdlustig bij Albert in zijn column in Het Laatste Nieuws.

Begin november last Van Aert een rustperiode in. Albert hoopt dat hij die periode kan ingaan met alvast één overwinning op zak: "En dan heb ik het niet over Ardooie donderdag, waar Mathieu van der Poel niet start, maar over Koksijde of de Koppenbergcross."

Albert wacht nu een belangrijke taak: hij moet zorgen dat zijn poulain rustig blijft, maar toch ook niet té veel relativeert. Hij zag Van Aert in Zonhoven ook minder gretig rondrijden dan vorig jaar: "Erkennen dat Van der Poel op dit moment de beste is, dat moét. Maar dat mag echt niet overhellen naar berusting."

(DC/Picture: Belga)

Volgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de derde manche van de Telenet Superprestige in Boom, op zaterdag 21 oktober, vanaf 13.30 uur.

Ook dit kan u interesseren